ОМШ " Владимир Ђорђевић" - Јагодина
Знам шта је добра музика и умем да свирам
 

Успешни ученици


Ђак генерације за школску 2017/18.годину је Ђорђе Марјановић. 

Ђак генерације за школску 2016/2017. годину је Иван Нешић. Његову биографију можете прочитати овде.Ђак генерације за школску 2015/2016. годину је Александар Крстев

Ђак генерације за школску 2014/2015. годину је Михајло Поповић


Михајло Поповић је рођен 18.3.2001. године у Јагодини и ученик је четвртог разреда ОМШ „Владимир Ђорђевић“ (инструмент-саксофон, у класи професора Драгана Лазића). Током четворогодишњег школовања постигао је следеће резултате:
          -Прва награда (90 поена) на Фестивалу музичких и балетских школа Србије у Панчеву, школске 2012/13.
          -Прва награда (97 поена) на „Саксофонијади“, интернационалној манифестацији за саксофонисте  у Смедереву, школске 2013/14.
          -Друга награда (87 поена) на Републичком такмичењу музичких школа у Новом Саду, школске 2014/15.
          -Прва награда (99 поена) на манифестацији „Музичко пролеће“ у Смедеревској Паланци, школске 2014/15.
 
          Од првог разреда наступао је као солиста и члан дувачког оркестра на завршним концертима школе у Центру за културу  и на отвореној сцени у Потоку.
          Учествовао је и на концерту поводом отварања музичке школе у Белушићу, школске 2011/12.
          Последње три године учествује на традиционалним новогодишњим концертима, а у  трећем разреду, школске 2013/14.  наступао је на концерту поводом Дана школе.
          Наступао је у фоајеу Центра за културу на пропратној манифестацији  поводом Дана комедије, марта 2013. и 2015. године, као и на отварању изложбе јагодинског сликара Бранислава Ђокића Кана, почетком  марта ове године.
          Свирао је на концерту у Музеју наивне уметности у Јагодини, у склопу манифестације „Ноћ музеја“  маја текуће године.
          Гостовао је два пута на завршној свечаности  поводом конкурса „Енергију штедим, ја више вредим“ у Електротехничкој и грађевинској школи „Никола Тесла“ у Јагодини, јуна 2013. и 2014. године.
         
         
          


Ђак генерације за школску 2013/ 2014. годину је Лазар Јовановић. Лазар Јовановић
Лазар Јовановић
одсек: гитара
класа: Марија Петровић

Биографија
 
Лазар Јовановић рођен је 5.маја 1999. године у Јагодини. Основну школу “Горан Остојић” завршио је 30. Маја 2014. године, као добитник “Вукове дипломе” и специјалне награде за предмет “Музичка култура”. Паралелно са основном школом био је ученик музичке школе “Владимир Ђорђевић” у Јагодини, у којој је са одличним успехом завршио И разред хармонике код наставника Драгана Бранковића, након чега наставља школовање као редован ученик на одсеку гитаре у класи Владана Стојиљковића. За време свог шестогодишњег школовања осваја најзначајније награде на државним и међународним такмичењима у Србији. Два пута је освојио другу награду на Републичком такмичењу ученика музичкух и балетских школа Србије. На Фестивалу музичких и балетских школа Србије два пута је освојио прву награду. Био је лауреат на Међунарнодном музичком фестивалу у Аранђеловцу а на Интернационалном фестивал гитаре у Лесковцу добитник је прве награде. Један од највећих његових успеха из области гитаре је тај што је 2012. године освојио осмо место на најпрестижнијем такмичењу у оквиру Гуитар арт фестивала. У свом граду, имао је соло наступе у свим значајним институцијама за промоцију културе, попут Центра за културу, Библиотеке града, Музеја воштаних фигура, а у кемерном саставу са Илијом Милојевићем је наступао и на Летњој сцени града.
Због освојених награда из области музике, 2011. године добио је новчану награду од Скупштине града Јагодина за најуспешнијег ученика у граду због чега је о њему снимљена емисија “Добар пример” на Радио телевизији Јагодина. 
Поред својих уметничких склоности, поседује таленат и за спорт, што је доказао освајањем бројних награда из каратеа, кошарке и пливања.
Своје знање из области музике наставиће да примењује и шири кроз рад у свом бенду који је основао марта 2014. године са својим другом из бивше класе Илијом Милојевићем.
 
Освојене награде:
 
Републичко такмичење ученика музичких и балетских школа Србије (март 2010)- 2. награда (92 поена)

Интернационални фестивал гитаре „Станислав Бинички“, Лесковац (2010/2011)- 1. место (98 поена)

Међународни музички фестивал, Аранђеловац (2011)- 1. награда (98 бодова- лауреат)

Фестивал музичких и балетских школа Србије (мај 2011)- 1. награда (98,86 бодова)

Награда Скупштине града Јагодина за најуспешнијег ученика (мај 2011)

Републичко такмичење ученика музичких и балетских школа Србије (март 2012)- 2. награда (93 поена)

Међународни Гуитар арт фестивал, Београд (2012)– 8. место (88 поена)

Фестивал музичких и балетских школа Србије (мај 2013)- 1. награда (95,43 бода)