Савет и подршка педагога

Датум: 23. Mart 2020 15:04 Категорија: Новости

Савети и подршка педагога
 
Драги ученици и родитељи,

надам се да сте сви добро.
Верујем да се у овим тренуцима понашате у складу са препорукама. Стање у ком се налазимо је важан испит који ће показати колико смо сви одговорни према себи и другима.
Надам се да се придржавате правила да би се заштитили, не само себе и своје здравље, већ и друге. Придржавајте се савета лекара (редовно перите руке; немојте додиривати очи, уста и нос; уколико кијате, покријте уста и нос савијеним лактом или марамицом; избегавајте дружење са пуно особа тј.будите на растојању најмање од два метара; уколико се не осећате добро кажите родитељима како би реаговали у правом тренутку...)
Док траје настава на даљину, комуницираћемо преко мејла [email protected]. Уколико имате проблем или желите нешто да ме питате... пишите ми.
Сви сте у контакту са вашим класним старешинама и предметним наставницима. Битно је да не прекидате учење, чак и у оваквим ситуацијама, јер:

„ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ“
„ШТО ВИШЕ ЗНАШ ВИШЕ ВРЕДИШ“
 
У овој ситуацији, родитељи као и наставници, имају важан задатак да науче децу да је веома важно да причају о тешким ситуацијама и да је то у реду иако није пријатно. Осећај тескобе и брига за сопствену сигурност и сигурност блиских људи су осећања која су тренутно природна. Што су више деца отворена то је лакше да се приступи решавању насталих потешкоћа. Природно је и нормално да родитељи желе да заштите децу у оваквим ситуацијама али деца осећају када су родитељи узнемирени и када се осећају лоше. Из тог разлога отворена комуникација је кључ решавања и превазилажења тешких ситуација.
 
Како помоћи детету/ученику:
 
  • Покажите своја осећања, на тај начин дете/ученик ће се осећати слободно да искаже своја осећања
  • Разговарајте што више са њима, објасните шта се догађа, јер за све нас је ово нова ситуација
  • Нека ваша комуникација буде у стилу активног слушања, саосећања, без викања и напада
  • Проведите квалитетно време; нека у вама виде особу од поверења и сигурности
  • Упутите их како да се правилно заштите, да воде рачуна о личној хигијени
  • Помозите им да у овој ситуацији изграде нове радне навике везане за учење и извршавање радних обавеза, као и навике за квалитетно провођење слободног времена
  • Време које проводите у породичном дому организујте тако да влада заједништво и повезаност, испуните друштвеним играма као што су: карте, не љути се човече, шах, занимљива географија, итд.
 
 
 
 
                                                                                                  Стручни сарадник педагог
                                                                                                         Милорадовић Сања



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај